Giuseppe Licari

 

 

Public Room

 
 

Public Room

Galerie Hommes, Rotterdam 2013.
Site-specific installation, variable dimensions.
Plastic foil, duct tape, woodchips, soil, grass, trees, birds, butterflies, bench, picnic table.

With Public Room Giuseppe Licari transforms Hommes Gallery into a public park, inverting the common understanding of indoors as private and outdoors as public. People are invited to enter and engage in activities that would normally take place in an outdoor public park. You can lie in the grass, read a book, enjoy an espresso or chill with friends.

The installation is activated with a program of weekly events, curated by urban researcher Cristina Ampatzidou, examining how the urban ecology is associated with the social, cultural and economic tactics of survival of miscellaneous communities. Prime core of the Public Room’s program is to give a voice to people with a specific “expertise” in appropriating public spaces, which is normally not acknowledged.

This project was made possible with the support of the Municipality of Charlois and Hommes Foundation.

Special thanks to Cristina Ampatzidou, Suknovic Mladen and Paco Dalmau. Photos by Sjoert Willemstein

 
 

Public Room

 
 

Public Room

 
 

Public Room

 
  Public RoomPhoto by Vanessa Estefa  
  Public Room  
 

Public Room

Public Room with the intervention by Jeroen Jongeleen for Extended Space, part of Public Room program.

 
  Public Room